nyheder og Specialtilbud


Følg linket herunder og se de nyeste tilbud hos Roeds Planteskole:

Roeds Planteskole – Sommer 2019

Du er mere end velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål.

Forår er havetid

Foråret er nu lige om hjørnet, vejrudsigten lover fint vejr for årstiden og det giver mulighed for god havemotion og frisk luft.Det milde vejr giver dig mulighed for at komme tidligt i gang, så du er på forkant med havens gøremål og som med andre ting her i livet, er planlægning, vejen til succes og bedre resultat, det gælder også haven. Vi har lavet en checkliste, og krydret den med gode råd:

  • Beskæring af havens buske og træer kan med fordel gøres nu!
  • Havekalk gør jorden mindre sur så planterne trives bedre. Dels ved at planterne bedre kan optage gødning, dels ved at jorden får en bedre struktur, der giver mere luft til planternes rødder. Meget mos er et sikkert tegn på kalkmangel (dog ikke i dyb skygge).
  • Udover at give en bedre vækst og blomstring, gør gødning planterne mere modstandsdygtige over for sygdomsangreb. Den første gødning skal ud ca. 6 uger inden planterne begynder deres nye vækst, mange rødder er allerede nu i fuld gang med at optage næringsstoffer.
  • Græsplænen skal rives af for dødt græs og evt. mos, så der kommer luft til rødderne, og nyt græs kan brede sig. For at græsset skal gro kræver det mad og drikke. Her kan du bruge traditionel havegødning eller organisk gødning. Den organiske havegødning frigives over længere tid end den traditionelle og giver en mere jævn vækst.
  • I år hvor vi kan komme tidligt i jorden, har vi en god chance for at komme ukrudtet til livs! Hemmeligheden er simpel; kultiver, hak og skuf allerede først i marts. Gør det endnu en gang ca. 1. april og igen ca. 20. april. Du synes måske ikke at der er noget ukrudt at se men frøene er allerede ved at spire. Man kvæler de første spirer ved at rode i jorden på det tidspunkt hvor frøene er mest sårbare. Sådan 3 behandlinger kræver ingen afrivning af ukrudt og reducerer puljen af ukrudtsfrø markant, så det i løbet af sommeren bliver meget nemmere at renholde haven.
  • Hvis der trænger til udskiftning af planter, omlægning af bede eller du mangler gode råd, så er det ROEDS PLANTESKOLE du skal besøge! Vi lægger ikke skjul på at vi elsker planter, og vi bestræber os på at tilbyde dig de bedste sorter og den bedste rådgivning. Vi har et stort udvalg af arter og sorter og et stort udvalg af størrelser, fra helt små til meget store.

TILBUD: Besøg af en havekonsulet i en time: KUN kr. 799,-

Vi kan rådgive om alt f.eks. beskæring, anlæg af ny have eller bede, plantevalg, udformning af terrasse, placering af legehjørne mm.

Nyt fra Roeds Planteskole


Vi holder dig opdateret med seneste nyt fra planteskolen

Stedsegrønhæk

Vi har lige nu stedsegrønne hækplanter i alle størrelser og sorter. Er hækken stedsegrøn giver det privatliv i haven hele året – modsat de løvfældende hække – samt bidrager til at haven ikke er “vissen” om vinteren. Vil du se de forskellige muligheder så klik her – eller kontakt os; vi står altid gerne til rådighed.

Åbn nyhed »

Skærmbillede-2018-04-11-kl.-23.48.18

Drømmen om et stort gammelt frugttræ i haven, kan blive virkelig hurtigere end du tror.
Vi har lige nu et stort parti af XXXL frugttræer, klar til at blive planter i din have.
Træerne kommer fra vore egne marker, og er løbende blevet beskåret for optimal frugtsætning.

Åbn nyhed »

Hamamelis Jelena (Troldnød) 150-200 cm. Blomstring februar-april. Busken har stive grene, og blade med tydelige bladnerver, som pryder hele sommeren.
Alene navnet fortæller, at busken er noget særegen, og selve blomsterne er også noget usædvanlige og overraskende. Troldnød findes i flere farvevarianter med gule, orange og rødlige blomster. En spændende vinterblomstrende busk, som gerne finder sin plads mellem andre prydbuske i havens nemme bed.
Gode naboer som klokkebusk (Weigela Red Prince), Spiræa Little Princess og Potentilla Abbotswood.

Åbn nyhed »

Det er forår derude, omend en anelse køligt endnu, og en ny, dejlig, lang plantesæson venter på os.
Vi slår derfor dørene op som normalt: Alle hverdage 9-17, lørdag søndag og helligdage 9-16. Og ja, vi har naturligvis også åbent i påsken!

Så vel mødt til alle nye og gamle kunder – lad os sammen gøre Danmark grønnere.

Åbn nyhed »